Blog

Op 23 november 2018 is het Black Friday in België, de dag waarop diverse (online) winkels hele mooie kortingen aanbieden. Dit fenomeen is overgewaaid uit de Verenigde Staten, waar de mensen met elkaar op de vuist gaan om als eerste de winkel in te mogen en te profiteren van de hoge kortingen. In België neemt Black Friday gelukkig nog niet dergelijke vormen aan, maar desalniettemin is deze dag sinds 2017 echt te omschrijven als een fenomeen. Gezien de feestdagen die rond dit tijdstip om de hoek komen kijken, is dit het ideale moment om alvast je kerstinkopen te verrichten. Maar ook als je wilt profiteren van exorbitante kortingen is Black Friday België de ideale dag om de producten te kopen die je al langere tijd op het oog hebt.

De geschiedenis van Black Friday

Zoals eerder werd benoemd, is Black Friday ontstaan in Amerika. Deze benaming ontstond om de vrijdag voor Thanksgiving te typeren, want dit was een dag waarop vele Amerikanen vrij namen om op deze manier te genieten van een extra lang weekend. Vele winkels haakten hierop in, immers is een vrije dag het ideale moment om inkopen te verrichten. Dankzij de introductie van het internet werd deze dag alleen maar populairder.

Webwinkels

We kennen de beelden van Amerikaanse warenhuizen die bestormd worden door een horde aan mensen. Alhoewel fysieke winkels tevens deelnemen aan Black Friday in België, is deze dag vooral een gelegenheid voor online webshops om extreme kortingen aan te bieden. Denk aan webshops zoals Coolblue. Bol.com of MediaMarkt. Wat je ook zoekt, waarschijnlijk kun je het met veel korting verkrijgen tijdens Black Friday in België.

Begin de dag met een stralende lach. Een gezond gebit is belangrijk om meerdere redenen. Het gebit geeft vaak de eerste indruk wanneer je nieuwe mensen ontmoet, een gezond gebit geeft daarom een goede eerste indruk. Ook is een gezond gebit zeer belangrijk voor de gezondheid van het menselijk lichaam. Uit onderzoek is gebleken dat een ongezonde mond meer kans geeft op hart- en vaat ziekte, ook staat een ongezond gebit in nauw verband met diabetes. Genoeg redenen dus om het gebit goed te onderhouden, maar hoe kun je dit nou op de beste manier doen?

Omzeil producten als koffie en rode wijn

Het is algemeen dat producten zoals koffie, thee, rode wijn en sigaretten slecht zijn voor het gebit. Het is dan ook zowat onmogelijk voor iemand die veel gebruik maakt van deze producten, om parelwitte tanden te krijgen. Donkere drankjes en etenswaren laten over het algemeen vaak vlekken achter op de tanden, na het nuttigen van donkere producten is het dan ook zeer belangrijk om de tanden direct te poetsen, of te spoelen met natuurlijk bleekmiddel zoals citroensap.

Vervang regelmatig je tandenborstel

Tandenborstels zijn ervoor gemaakt om bacteriën uit de mond te verwijderen. De bacteriën die je weggepoetst hebt blijven op de tanden borstel zitten en juist hierom is het erg belangrijk om deze tandenborstel per twee maanden te vervangen. Ook is het belangrijk om de juiste poetsbewegingen te maken, het rondraaien van de borstel werkt beter dan heen en weer te borstelen.

Reinig je tong grondig

Bacteriën op de tong zorgen voor een slechte adem, door te tong regelmatig te reinigen kun je dit voorkomen. De tong kun je reinigen doormiddel van de ribbeltjes achter op de tandenborstel. Mocht jouw tandenborstel niet over deze ribbeltjes beschikken dan kan het verstandig zijn oom een tongschraper aan te schaffen. Ook zijn er veel mensen die hun tong poetsen met hun tandenborstel, dit is echter helemaal niet aan te raden. Ook al verwijder je bacteriën op deze manier wel, erg hygiënisch is het niet want hierdoor wordt de tandenborstel een nest van bacteriën.

Zorg dat je de juiste voedingsmiddelen binnenkrijgt

Zoals je eerder hebt kunnen lezen kun je door sommige producten gele tanden krijgen en een slechtgebit. Ook zijn er etenswaren die juist een positieve invloed hebben op de gesteldheid van het gebit. Onderzoek heeft aangetoond dat het eten van een appel hetzelfde effect heeft als het poetsen van tanden. Door de stevige en knapperige structuur van een appel gecombineerd met de vele vitaminen waarover een appel beschikt krijg je het effect van een schoon gebit. Het eten van een appel kan voornamelijk goed zijn wanneer je deze als laatste eet zodat bacteriën geen kans krijgen.

Poets je tanden gronding

De meest bekende tip is toch wel om grondig iedere dag je tanden tweemaal te poetsen. Voornamelijk de poetsbeurt voor het slapen is erg belangrijk. In de nacht maakt je mond geen speeksel aan en speeksel is nou net de bescherming die je nodig hebt tegen bacteriën. Door voor het slapen gaan je tanden goed te poetsen voorkom je dat jouw mond een broednest voor bacteriën wordt. Ook kan tandplak zich hierdoor niet vormen tot tandsteen.

Bron: TK-Schiedam.nl

Goede tips voor het verhuizen naar je nieuwe huis

Bij het verhuizen naar je nieuwe huis komen veel dingen kijken. Je moet de spullen van A naar B zien te krijgen en je moet van te voren een financieel plan opstellen om de verhuizing te kunnen bekostigen.

Spullen van A naar B verplaatsen
Het is noodzakelijk dat je de spullen van je oude huis naar je nieuwe huis verplaatst. Van te voren kan je kijken welke spullen je wel mee wil nemen en welke spullen je liever weggooit.  Het scheelt natuurlijk veel moeite als je een grote kast of je bankstel niet mee hoeft te sjouwen naar je nieuwe huis. Als je van te voren bepaald welke dingen je wel of niet meeneemt kan je ook kijken wat voor vervoer je nodig hebt. De kans is groot dat je een busje moet huren. Een andere oplossing is om een verhuisbedrijf in te schakelen. Een verhuisbedrijf kan je namelijk geheel ontzorgen bij het verhuizen naar je nieuwe huis.  Een verhuisbedrijf haalt de spullen van je ouderlijk huis op en zet het neer in je nieuwe huis. Voor mensen die verhuizen naar Den Haag kan dit een goede oplossing zijn. Er zijn veel verhuisbedrijven in de regio Den Haag en dus een geruime keuze. Online is veel informatie beschikbaar over een wat een goede verhuisbedrijf in Den Haag is. Zo ben je er van verzekerd dat je spullen goed aankomen bij je nieuwe huis.

 

Financieel plan opstellen
Het is verstandig om van te voren een financieel plan op te stellen. Je wil namelijk wel weten wat voor budget je hebt om uit te geven. Hou er rekening mee dat je altijd meer uitgeeft dan dat je van te voren verwacht. Een financieel plan kan je het beste een aantal maanden voor de verhuizing opstellen. Hierdoor kan je nog extra geld sparen als je denkt dat je in de problemen gaat komen met het geld voor de verhuizing naar Den Haag.

Wil je ook tijdens een stevige wind of een zomers buitje van je tuin kunnen genieten, zonder direct naar binnen te moeten? Wellicht is een blokhut dan echt iets voor jou! Blokhutten worden in verschillende varianten aangeboden, waardoor je altijd een blokhut vindt die aansluit bij je persoonlijke smaak. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende houtsoorten die worden gebruikt, waardoor de kleur van de blokhut kan verschillen van andere blokhutten. Bovenal sluit de houtkleur goed aan bij de natuurlijke uitstraling van een tuin. Dit maakt dat een blokhut vaak wegvalt bij bomen, struiken of een schutting in de tuin. Wanneer de blokhut te nadrukkelijk in de inrichting van je tuin aanwezig zou zijn, zou dit je tuin een chaotische uitstraling geven.

 

Verschillende formaten blokhutten

Zoals reeds beschreven is het belangrijk dat de blokhut zowel qua model, als qua formaat niet te nadrukkelijk in je tuin aanwezig is. Blokhutten worden in verschillende formaten en modellen aangeboden. Zo kun je voor een losse blokhut kiezen, maar ook voor een blokhut met een overkapping. Het fijne aan een blokhut met een overkapping is dat je gewoon buiten kunt blijven zitten tijdens een buitje. De zijkanten van deze overkapping kunnen worden afgesloten, zodat je ook van de wind geen last hebt. In de herfst en winter kun je binnen de blokhut gaan zitten.

 

Tip: maak gebruik van een verrijdbare kachel om het ook tijdens de herfst en winter lekker warm te hebben in de blokhut.

 

Online een blokhut kopen

Voor de aanschaf van een nieuwe blokhut kun je in verschillende webwinkels terecht. Deze webwinkels bieden blokhutten in verschillende soorten en binnen tal van prijsklassen aan. Zo vind je gegarandeerd een blokhut die past bij je budget. Een blokhut kopen is extra voordelig in de herfst- en wintermaanden. Vaak worden de blokhutten in die periode met hoge kortingen verkocht.

In de zomermaanden wil je heerlijk van je tuin kunnen genieten! Terwijl de kinderen op het gazon spelen, genieten jij en je partner van de ondergaande zon. Tegen etenstijd bereid je de lekkerste gerechten in je buitenkeuken, die je vervolgens opeet op je tuinbank of fauteuil. Het is het perfecte plaatje voor veel mensen! Helaas brengt het verwezenlijken van zo’n perfect plaatje de nodige kosten met zich mee. Denk aan de tuinset, de buitenkeuken, enzovoorts. Gelukkig zijn er verschillende manieren om goed voorbereid aan de zomer te beginnen, zonder veel geld kwijt te zijn.

 

Tip 1: leer barbecueën als een chefkok

Een van de mogelijkheden die je hebt om goed aan de zomer te beginnen, is het volgen van een barbecue workshop van F.B.A. Tijdens deze workshop leer je hoe je vleesproducten op de juiste manier bereidt, hoe je voor de ware barbecuesmaak zorgt, enzovoorts. Hetgeen je tijdens deze workshop leert kun je direct in de praktijk brengen met je nieuwe barbecue.

 

Tip 2: koop je tuinmeubilair in de herfst of winter

Om hoge kosten te voorkomen doe je er verstandig aan om je tuinmeubilair al in de herfst of winter te bestellen. In deze maanden proberen veel tuinwinkels van hun voorraad af te komen, om het opslaan van de voorraad hogere kosten veroorzaakt. Door tuinmeubilair met korting te kopen, houd je geld over voor andere leuke dingen.

 

Tip 3: plaats een opblaasbaar zwembad in je tuin

Voor de kinderen is er niets leuker dan spelen met water op warme zomerdagen. Een vast zwembad is vaak geen optie, door een gebrek aan ruimte of een beperkt budget. Om je kinderen toch te kunnen laten genieten, kan een opblaasbaar zwembad de uitkomst bieden. Een opblaasbaar zwembad is vaak wat kleiner en daarbij een stuk goedkoper!

Je tanden zijn voor veel meer dingen belangrijk dan alleen voor het kauwen van je eten. Je tanden zijn je visitekaartje en bepalen voor een grootdeel de eerste indruk die je maakt op andere mensen. Iemand met een mooie verzorgde glimlach laat waarschijnlijk een veel betere indruk achter dan iemand met een vies onverzorgd gebit. Verzorg je gebit daarom altijd goed om er voor te zorgen dat je tanden netjes en schoon blijven. Maar hoe ga je dit doen? bekijk hier de tips van een tandarts uit Schiedam.

Tip 1. 2x poetsen
Poets iedere dag je tanden maximaal 2x. Het beste is dit om te doen wanneer je wakker wordt en vlak voordat je gaat slapen. Vaker je tanden poetsen op een dag mag uiteraard ook. Doe dit zorgvuldig met een tandenborstel het liefst een elektrische. Elektrische borstels komen bij meerdere plekken in het gebit dan een gewone borstel.

Tip 2. Fluoride

Niet elke tandpasta doet even goed zijn werk, zorg ervoor dat er fluoride in de tandpasta zit die jij gebruikt. fluoride is een stof die helpen om het glazuur te versterken, zodat je tanden minder kwetsbaar worden voor zuuraanvallen.

Tip 3. Flossen

Je tandenborstel kan niet op alle plekken komen tussen je tanden en kiezen met behulp van een flosdraadje of tandenstoker kan je wel bij deze plekken komen en kun je je tanden nog schoner houden.

Tip 4. Gebruik mondwater

Mondwater is antibacterieel en beschermt je mond tegen tandvleesontsteking en tandplak. Mondwater helpt ook goed tegen onaangename geurtjes in je mond en geeft je een frisse en schone adem.

Tip 5. Let op wat je eet

Het een van veel suikers en zuivelproducten vinden je tanden en kiezen niet fijn let daarom goed op dat je hier niet te veel van eet. Een gezond gebit begint namelijk ook bij een gezonde levensstijl. Wanneer jij dus gezonder gaat eten zullen je tanden ook gezonder worden.

Steeds meer mannen ondervinden van hun lichaam op oudere leeftijd, dit is natuurlijk logisch maar het kan erg vervelend zijn voor de mensen die dit ondervinden. Een van de kwaaltjes die mannen op latere leeftijd kunnen krijgen is het hebben van erectieproblemen, dit heeft er mee te maken dat het lichaam op latere leeftijd minder goed functioneert. Dat mensen dit als een probleem ervaren is natuurlijk volkomen logisch. In dit artikel leggen wij je uit waar deze problemen vandaan komen, en wat de mogelijkheden zijn om er wat aan te doen.

Mogelijke oorzaken erectieproblemen

In Nederland ondervind ongeveer 1 op de 10 problemen met het krijgen van een erectie, het hebben van een erectie betekend het kunnen hebben van een stijve penis. Het hebben van erectieproblemen kan met diverse omstandigheden te maken hebben, zo kunnen je gedachten, gevoelens, zenuwen, bloedvaten en hormonen van invloed zijn op een erectie. Het is namelijk zo dat als er minder bloed naar de penis stroomt de kracht van een erectie afneemt. Hoe ouder een man wordt des te meer problemen hij hier mee zal ervaren. Maar ouderdom is niet de enigste oorzaak van een erectieprobleem, er zijn meerdere oorzaken te noemen die van invloed kunnen zijn op erectieproblemen. Zo kan ook het hebben van een ongezonde levensstijl , overgewicht, overmatig alcoholgebruik, roken en drugs & medicijnen van invloed zijn op je erectieproblemen. Het hebben van erectieproblemen is over het algemeen al schaamtevol genoeg voor een man, maar gelukkig hebben wij hiervoor een oplossing, lees dus snel verder.

Maak gebruik van Libido Forte

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook (mogelijke) oplossingen op de markt tegen erectieproblemen. zo zou je ervoor kunnen kiezen om gebruik te gaan maken van speciale erectieproblemen, deze pillen helpen namelijk bij het krijgen en versterken van een erectie. Libido Forte erectiepillen zorgt er namelijk voor dat er meer bloed naar de penis kan stromen, en als er eenmaal bloed in de erectie zit dat het minder snel wegstroomt. Door middel van het gebruik van Libido Forte kun je zelfs meermalen een hoogtepunt ervaren, dit heeft ermee te maken dat Libido Forte zorgt voor een sneller herstel na een orgasme dan dat andere erectiepillen doen.

Nederland wordt ook wel het paardenland genoemd en wij snappen wel waarom. Het aantal paarden per hoofd van de bevolking is namelijk hoger dan die van de traditionele paardenlanden als Duitsland, Engeland en Spanje. Daarnaast heeft ons land een rijke geschiedenis in de paardensport, zo hebben we door de jaren heen maar liefst 23 olympische medailles gewonnen. Dat Nederland een echt paarden minnend land is blijkt wel uit cijfers, zo tellen wij in Nederland:

  • 000 actieve ruiters
  • 000 paarden
  • 000 KNHS-leden, waarvan 7,500 KNHS wedstrijden met 765.000 wetstrijdstarts per jaar
  • 000 paarden(sport)bedrijven
  • 1,2 miljoen paardensportvolgers
  • En 3.825 grote internationale wedstrijden verdeeld over 79 landen

Je kan dus wel stellen dat wij in Nederland fan zijn van de paardensporten. Bijna elke professionele KNHS-ruiter heeft één of meer eigen paarden. Dit is natuurlijk wel zo handig, zo kunnen de ruiter en het paard een echte band opbouwen zodat zij nog beter kunnen presteren tijdens een wedstrijd. Maar buiten het feit dat een paard een heel mooi en leuk dier is heeft een paar wel de juiste verzorging nodig. Zo moet je een heleboel spullen aanschaffen voor het verzorgen van je paard.

Wat heb je nodig?

Een stal
We beginnen bij het begin, waar laat je je paard staan? je kan jezelf wel voorstellen dat niet iedereen een enorme tuin heeft! Daarom kan je je paard laten staan op een manege, hier krijt jouw paard dan een eigen stal.

Poetsspullen
Je paard krijgt voortdurend te maken met de vieze stof van de manege en een hoop andere viezigheid. Daarom kan je het beste je paar na elke rit goed schoonborstelen. Zo ziet jouw paard er weer fris en verzorgd uit.

Dekentje
De winter is aangebroken, het wordt koud buiten en iedereen wilt zo lekker warm mogelijk binnen kunnen zitten. Dit geldt ook voor jouw paard. Een speciaal paardendekentje houd je paard warm bij lage temperaturen.

Onderhoudsspullen
Om je paard zo goed mogelijk te onderhouden heb je ook spullen als shampoo, oliën, vetten etc. nodig.

Wanneer je voor het eerst verlichting aan gaat sluiten in huis, is het belangrijk om bepaalde tips in je achterhoofd te houden. Bij het aansluiten van de verlichting kunnen namelijk gevaarlijke situaties ontstaan. Je moet er toch niet aan denken dat je een schok krijgt of van een trapje valt tijdens het bevestigen van de verlichting? Er moet allereerst een onderscheid gemaakt worden tussen de verlichting die aan bestaande aansluitpunten wordt bevestigd en verlichting waarbij de aansluitpunten nog aangemaakt moeten worden. Vaak wordt aangeraden om het aanmaken van de aansluitpunten aan een expert over te laten. Zo is de kans op complicaties in een later stadium minimaal.

Tip 1: bekijk video’s en stappenplannen op internet

Om de eerste keer direct goed te starten is het raadzaam om instructievideo’s en stappenplannen voor het aansluiten van verlichting te bekijken. Zo weet je precies welk gereedschap je nodig hebt en op welke manier je veilig kunt werken. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk om een spanningsmeter te gebruiken, waarmee je kunt controleren of er nog spanning op de elektriciteitsdraden staat.

Tip 2: zorg dat de stroom afgesloten is

Wees er zeker van dat er geen stroom meer op de elektriciteitskabels staat, waarop de verlichting aangesloten moet worden. Dit kun je heel eenvoudig controleren met de eerder beschreven spanningsmeter. Ook kun je de stop voor de desbetreffende groep tijdelijk uit de meterkast halen. Zo weet je helemaal zeker dat er geen stroom meer door de elektrakabels loopt.

Tip 3: schakel hulp in bij het aanleggen van elektra

Elektra aanleggen is vrij ingewikkeld, waardoor het raadzaam is om een elektricien in te schakelen voor het aanleggen van elektriciteitskabels. De elektricien zorgt ervoor dat de elektriciteitskabels op de juiste wijze aangelegd worden, om kortsluitingen en stroomstoringen te voorkomen op een later moment.

 

 

Het is prettig om veel natuurlijk licht in huis te hebben. Dit zorgt ervoor dat je woning ruimtelijk oogt én je krijgt er energie van. Maar, juist omdat je te maken hebt met natuurlijk licht, kan het voorkomen dat je donkere of schemerige ruimtes in huis hebt. Bijvoorbeeld door kleine ramen, de ligging van je woning, de stand van de zon en gebouwen of bomen die het licht blokkeren. Is jouw huis (vaak) donker? Dan helpen we je graag om je woning te voorzien van een lichtere look met 6 handige tips!

1 Een lichte kleur op de muren

Zorg ervoor dat de muren een lichte kleur hebben. Je kunt ze schilderen, maar je kunt ook kiezen voor een mooi behang. Wit is hierbij altijd een goede keuze, maar als je liever een kleurnuance hebt, kun je kiezen voor pastel- of nude kleuren. Liever wat variatie? Ga dan voor een lichte Ton sur Ton (zelfde kleur in verschillende tinten) of harmonieuze kleuren (zoals wit, beige, lichtbruin).

Bron: pexels.com

2 Ga voor lichte meubels

Richt de donkere ruimte in met lichte meubels. Als je al veel donkere meubels hebt, kun je deze in een lichte kleur schilderen. Glimmende metallic kleuren weerkaatsen het licht. Meubelaccenten in deze kleur zorgen dus voor nét dat beetje extra licht. Een donkere bank? Decoreer deze bijvoorbeeld met een lichte plaid en mooie pastel kussens!

Bron: Kwantum

3 Kies een lichte vloer        

Een lichte kleur op de muren is belangrijk, maar het ruimtelijke effect van de muren gaat verloren als je een donkere vloer hebt. Het is belangrijk óók voor een lichte vloer te kiezen. Bijvoorbeeld lichtgekleurd laminaat of vinyl. Heb je een houten vloer? Dan kun je deze schilderen. Maak het geheel daarna af met een fraai vloerkleed! Wat dacht je van een mooie jute kleed voor een natuurlijke look?

Bron: pixabay.com

4 Het licht zien

In een donkere ruimte heb je verlichting nodig om te zorgen voor dat beetje extra licht. Zet in de hoeken mooie lampen neer met diffuus licht. Vul het licht indien nodig aan met extra sfeerverlichting. Kies niet voor direct licht, want dit accentueert hoe donker de ruimte is. Bij woonspecialisten zoals Kwantum vind je alle soorten lampen.

 

5 Slim gebruik van spiegels

Spiegels laten een ruimte optisch groter ogen. Plaats een spiegel bij voorkeur tegenover een bron van natuurlijk licht. Is er geen natuurlijk licht? Hang de spiegels dan schuin tegenover een lamp. Zo creëer je meer ruimte én meer licht!

Bron: mockupeditor.com

6 Laat het licht naar binnen met inbetweens

Laat zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen. Kies daarom niet voor raambekleding die het licht blokkeert, zoals bijvoorbeeld dikke gordijnen, rolgordijnen of shutters. Het slimste is om te kiezen voor lichtdoorlatende gordijnen, ook bekend als inbetweens. Ga ook hierbij voor een lichte kleur!

Bron: burst.shopify.com

Bonustip: ga voor donker en gezellig!

In plaats van je ruimte lichter te maken, kun je ook de schemer omarmen. Kies voor een rijke en luxe look met het gebruik van veel zwart en donkere kleuren. Als accent kun je kiezen voor goud, (kobalt)blauw en rijke bloemmotieven. Gebruik bij deze woonstijl veel sfeerverlichting en vermijd direct (hard) licht. Zo tover je je ruimte om in een weelderige salon!

Bron: Kwantum