Blog

Wanneer je voor het eerst verlichting aan gaat sluiten in huis, is het belangrijk om bepaalde tips in je achterhoofd te houden. Bij het aansluiten van de verlichting kunnen namelijk gevaarlijke situaties ontstaan. Je moet er toch niet aan denken dat je een schok krijgt of van een trapje valt tijdens het bevestigen van de verlichting? Er moet allereerst een onderscheid gemaakt worden tussen de verlichting die aan bestaande aansluitpunten wordt bevestigd en verlichting waarbij de aansluitpunten nog aangemaakt moeten worden. Vaak wordt aangeraden om het aanmaken van de aansluitpunten aan een expert over te laten. Zo is de kans op complicaties in een later stadium minimaal.

Tip 1: bekijk video’s en stappenplannen op internet

Om de eerste keer direct goed te starten is het raadzaam om instructievideo’s en stappenplannen voor het aansluiten van verlichting te bekijken. Zo weet je precies welk gereedschap je nodig hebt en op welke manier je veilig kunt werken. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk om een spanningsmeter te gebruiken, waarmee je kunt controleren of er nog spanning op de elektriciteitsdraden staat.

Tip 2: zorg dat de stroom afgesloten is

Wees er zeker van dat er geen stroom meer op de elektriciteitskabels staat, waarop de verlichting aangesloten moet worden. Dit kun je heel eenvoudig controleren met de eerder beschreven spanningsmeter. Ook kun je de stop voor de desbetreffende groep tijdelijk uit de meterkast halen. Zo weet je helemaal zeker dat er geen stroom meer door de elektrakabels loopt.

Tip 3: schakel hulp in bij het aanleggen van elektra

Elektra aanleggen is vrij ingewikkeld, waardoor het raadzaam is om een elektricien in te schakelen voor het aanleggen van elektriciteitskabels. De elektricien zorgt ervoor dat de elektriciteitskabels op de juiste wijze aangelegd worden, om kortsluitingen en stroomstoringen te voorkomen op een later moment.

 

 

Het is prettig om veel natuurlijk licht in huis te hebben. Dit zorgt ervoor dat je woning ruimtelijk oogt én je krijgt er energie van. Maar, juist omdat je te maken hebt met natuurlijk licht, kan het voorkomen dat je donkere of schemerige ruimtes in huis hebt. Bijvoorbeeld door kleine ramen, de ligging van je woning, de stand van de zon en gebouwen of bomen die het licht blokkeren. Is jouw huis (vaak) donker? Dan helpen we je graag om je woning te voorzien van een lichtere look met 6 handige tips!

1 Een lichte kleur op de muren

Zorg ervoor dat de muren een lichte kleur hebben. Je kunt ze schilderen, maar je kunt ook kiezen voor een mooi behang. Wit is hierbij altijd een goede keuze, maar als je liever een kleurnuance hebt, kun je kiezen voor pastel- of nude kleuren. Liever wat variatie? Ga dan voor een lichte Ton sur Ton (zelfde kleur in verschillende tinten) of harmonieuze kleuren (zoals wit, beige, lichtbruin).

Bron: pexels.com

2 Ga voor lichte meubels

Richt de donkere ruimte in met lichte meubels. Als je al veel donkere meubels hebt, kun je deze in een lichte kleur schilderen. Glimmende metallic kleuren weerkaatsen het licht. Meubelaccenten in deze kleur zorgen dus voor nét dat beetje extra licht. Een donkere bank? Decoreer deze bijvoorbeeld met een lichte plaid en mooie pastel kussens!

Bron: Kwantum

3 Kies een lichte vloer        

Een lichte kleur op de muren is belangrijk, maar het ruimtelijke effect van de muren gaat verloren als je een donkere vloer hebt. Het is belangrijk óók voor een lichte vloer te kiezen. Bijvoorbeeld lichtgekleurd laminaat of vinyl. Heb je een houten vloer? Dan kun je deze schilderen. Maak het geheel daarna af met een fraai vloerkleed! Wat dacht je van een mooie jute kleed voor een natuurlijke look?

Bron: pixabay.com

4 Het licht zien

In een donkere ruimte heb je verlichting nodig om te zorgen voor dat beetje extra licht. Zet in de hoeken mooie lampen neer met diffuus licht. Vul het licht indien nodig aan met extra sfeerverlichting. Kies niet voor direct licht, want dit accentueert hoe donker de ruimte is. Bij woonspecialisten zoals Kwantum vind je alle soorten lampen.

 

5 Slim gebruik van spiegels

Spiegels laten een ruimte optisch groter ogen. Plaats een spiegel bij voorkeur tegenover een bron van natuurlijk licht. Is er geen natuurlijk licht? Hang de spiegels dan schuin tegenover een lamp. Zo creëer je meer ruimte én meer licht!

Bron: mockupeditor.com

6 Laat het licht naar binnen met inbetweens

Laat zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen. Kies daarom niet voor raambekleding die het licht blokkeert, zoals bijvoorbeeld dikke gordijnen, rolgordijnen of shutters. Het slimste is om te kiezen voor lichtdoorlatende gordijnen, ook bekend als inbetweens. Ga ook hierbij voor een lichte kleur!

Bron: burst.shopify.com

Bonustip: ga voor donker en gezellig!

In plaats van je ruimte lichter te maken, kun je ook de schemer omarmen. Kies voor een rijke en luxe look met het gebruik van veel zwart en donkere kleuren. Als accent kun je kiezen voor goud, (kobalt)blauw en rijke bloemmotieven. Gebruik bij deze woonstijl veel sfeerverlichting en vermijd direct (hard) licht. Zo tover je je ruimte om in een weelderige salon!

Bron: Kwantum

De weg van het DNA onderzoek is al lang vanaf het moment dat Friedrich Miescher was de eerste die "nucleïnezuur" in onze witte bloedcellen identificeerde. Zijn bevinding van 1869 werd later genoemd deoxyribonucleïnezuur, of DNA.

Van Justin Bieber baby tot aan Big Foot

Die bevindingen hebben geleid tot de conclusie van Watson en Crick, die uiteindelijk de weg baande voor decennia van DNA-ontdekkingen op  allerlei vlakken,  van Justin Bieber's baby papa status tot de onschuld van een man die op de doodstraf zit. Maar genetische wetenschappers doen meer dan onderzoeken of Bigfoot's bestaan.

Leuke zelftestjes

De onderzoeken hebben ook hele andere verrassende ontdekkingen aan het licht gebracht.  Niet alleen de gewichtige zaken die worden gebruikt in het oplossen van misdaden e.d. Nee, je kan zelf ook leuke ontdekkingen doen aan de hand van je DNA test

1.Ontdek waar je voorouders vandaan komen

Een DNA-test van zou je duizenden nieuwe familieleden kunnen geven. De test kan je ook jouw genetische etniciteit vertellen.Door het opsporen van overeenkomsten kunnen we generaties terugvinden om je zo verbinden met de landen die jouw voorouders ooit thuis hebben genoemd. Als een reiziger door de geschiedenis van je eigen verleden.

2. Leer je hond beter kennen

"Waar komt Buddy van zijn krullende staart van? Waarom houdt hij van gaten in de achtertuin graven? Kan ik meer doen om hem gelukkiger en gezonder te maken? Uw hond kan de antwoorden niet vertellen - maar zijn DNA kan dat een stuk beter. Hier kwamen ze achter bij

Zo zou je bijvoorbeeld door het maken van een profiel van je hond zijn  trainings-, oefenings- en voedingsprogramma aanpassen aan zijn behoeften,"  

3. Val sneller af door middel van je informatie uit je DNA profiel

Wetenschappers hebben verschillende genvarianten geïdentificeerd die ons en onze kinderen kunnen voorspellen tegen obesitas. Knaagdierstudies hebben ook aangetoond dat tot 80% lichaamsvet door onze genen geregeld is. Onderzoekers proberen nog steeds te achterhalen hoe genetica, voeding en lichaamsbeweging gerelateerd zijn, zodat we mensen kunnen helpen om gewicht te verliezen en af te houden. Iets wat je nuttig is voor je gezondheid. En erg leuk om straks uit je DNA profiel te kunnen achterhalen!

4. Voorspel de toekomst

Onderzoekers zijn begonnen met het  verder uitbreiden van het gebied van prenatale genetische testen, met behulp van het om potentiële ontwikkelingsverzettingen en intellectuele handicappen zoals bijvoorbeeld autisme te kunnen identificeren.

 

Genetische testen kunnen ook onthullen risicofactoren die u misschien van uw ouders hebt geërfd, zoals een hoge kans op borst of darmkanker. Deze eventuele voorkennis geeft je de mogelijkheid om al eerder te anticiperen op bijvoorbeeld een ziekte ontwikkeling.

5. Geef een gezond eetpatroon door

Één manier waarop we kunnen beïnvloeden genen zonder hun basisstructuur te veranderen, is door de voedingsmiddelen die we eten. Het beïnvloedt onze DNA

Met een duur woord wordt dit Nutrigenomics genoemd.

Want terwijl we blijven experimenteren met eten, koken en diëten, blijven onze lichamen hard verbonden met veranderingen in het milieu die ons voor het overleven of elimineren voorspeld hebben. Slechte voeding en lichaamsbeweging beïnvloedt ons tot onze kern. En deze 'kern' wordt doorgegeven van generatie naar generatie. Dus het eetpatroon van je moeder wordt ook in jouw genen doorgegeven.  Hoe beter geïnformeerd over onze voedselkeuzes je dus bent, des te beter kunnen we niet alleen onze eigen gezondheid behouden maar ook doorgeven aan toekomstige generaties.

Tot slot...

Zoals je hierboven kunt lezen ontdekken we elke dagen nieuwe zaken omtrent onze DNA en zijn die dus niet altijd bedoeld voor de zware heftige zaken in het leven. Dit zal in de komende jaren alleen maar toenemen. Waardoor de wereld om ons heen steeds beter leren begrijpen. En zal het ook onze gezondheid tegemoet komen.

Vooral mensen in het bedrijfsleven hebben er last van, zoveel telefoontjes en e-mails naast het normale werk dat al het werk afgeraffeld wordt vanwege deadlines. Dit is natuurlijk niet optimaal en er is hoogstwaarschijnlijk ook niemand blij mee. In het geval dat je kwaliteit achteruit gaat omdat je werkdruk te hoog is doe je er goed aan om de tips in dit artikel na te lopen.

Delegeren

Soms is het nou eenmaal nodig om (een deel van) je werk te overhandigen aan collega’s die er wel de tijd voor hebben. Als je veel telefoontjes krijgt is het misschien een idee om deze door te verbinden naar je collega en ditzelfde kan gedaan worden met e-mails zodat jij kan focussen op de andere werkzaamheden. Stel bovendien ook je dag- of weekprioriteiten op, zodat je de belangrijkste dingen eerst doet. Wanneer je prioriteiten af zijn heb je al veel minder stress, waardoor je ook met een gerust hart de rest van je werkdag af kan maken.

Echt te druk voor telefoontjes of e-mails

Indien je het veel te druk hebt om de telefoon op te nemen of om antwoord te geven op een e-mail en kan je daarbij ook niet op je collega’s rekenen? Misschien is het een idee om als bedrijf uit te besteden aan een telefoonservice. Het is mogelijk om bij zo’n telefoonservice handmatig selecte telefoontjes door te verbinden, of je kan de beslissing maken om al je telefoontjes automatisch door te laten verbinden. De telefoonservice zorgt er voor dat het vooraf opgestelde belscript nagegaan wordt en ze zorgen er voor dat je per e-mail een terugkoppeling krijgt over het telefoongesprek. De telefoonservice zal niet laten weten dat ze een extern bedrijf zijn en je zult zelf je werk af kunnen krijgen! Hopelijk heeft dit artikel je geholpen met het verlagen van je werkdruk.

De levensduur van een cv-ketel wordt mede bepaalt door de mate van onderhoud van de ketel. Zo zal een ketel die met enige regelmaat wordt voorzien van een onderhoudsbeurt aanzienlijk langer meegaan. Een goed onderhouden ketel werkt daarnaast ook zuiniger en veiliger. Wat is de levensduur van een cv-ketel ongeveer en hoe onderhoud je de cv-ketel? We bespreken het hieronder!

Levensduur en garanties CV-ketel

Met enig onderhoud kan de levensduur van een cv-ketel dus worden geoptimaliseerd. De gemiddelde levensduur van een cv-ketel ligt zo tussen de twaalf en vijftien jaar. Maar onderhoud is tevens ook belangrijk voor de aanspraak op garantie. Sterker nog, cv-ketel onderhoud kan niet los worden gezien van garanties. Het is namelijk doorgaans zo vastgelegd dat je alleen aanspraak kunt maken op onderhoud wanneer de cv-ketel jaarlijks of tweejaarlijks wordt voorzien van een onderhoudsbeurt die uitgevoerd wordt door een erkend monteur. Het is hierbij in de meeste gevallen tevens van belang dat de randapparatuur van dezelfde fabrikant afkomstig is. Wordt dit niet gedaan, dan kan het zijn dat de garantie na de initiële aankoop garantie van twee jaar vervalt.

CV-ketel ontluchten

Een van de onderdelen bij het onderhoud van de cv-ketel is het ontluchten van de ketel. De ketel dient te worden ontlucht wanneer er te weinig water in de ketel aanwezig is, oftewel er teveel lucht aanwezig is. Het ontluchten van de ketel zorgt ervoor dat deze optimaal en efficiënt kan werken en zul je voorkomen dat deze gaat tikken, borrelen of niet meer goed het water zal verwarmen. En zo zul je tevens besparen op energiekosten.

Controleren van de druk

Tevens zal de druk op de cv-ketel gecontroleerd moeten worden. Het kan na enige tijd namelijk voorkomen dat de druk van de cv-ketel niet meer juist is. Deze hoort normaal gesproken tussen 1,5 en 2 bar te liggen. Is de druk te hoog? Dan kan de cv-ketel veel sneller gaan slijten en bij een druk van 3 bar kan er zelfs schade ontstaan aan de cv-ketel. De druk kan eenvoudig worden gereguleerd door lucht of juist water te laten ontsnappen.

Is de druk op de cv-ketel te laag? Dan zal het water niet goed rondgepompt kunnen worden, er zal dan water bijgevuld moeten worden. Bij een te hoge druk zal er juist water moeten worden laten ontsnapt om zo te zorgen voor een ideale circulatie van het systeem water.

CV-ketel laten onderhouden

Een onderhoudsbeurt aan de cv-ketel hoeft niet duur te zijn. Zeker wanneer je hiervoor een aantal cv-ketel installateurs uit je regio vergelijkt, kun je snel zien welke installateur tegen de beste prijs een onderhoudsbeurt voor je kan uitvoeren.

Het is vaak ook mogelijk een soort voor onderhoudsabonnement af te sluiten met een cv-ketel installateur. Dan zal deze ieder jaar of tweejaarlijks een afspraak met je maken voor een onderhoudsbeurt. Zo houd je de conditie van je cv-ketel eenvoudig optimaal en zul je altijd aanspraak kunnen maken op de garantie.

Heeft u moeite om het juiste webdesignbureau te vinden? Als een bureau de volgende zaken kan ontwerpen, dan weet u dat u te maken heeft met een goede webdesignbureau. Wij informeren u graag.

  1. Een bureau dat bedrijfslogo’s kan ontwerpen
    Het is erg belangrijk dat een webdesignbureau bedrijfslogo’s kan ontwerpen. Een bedrijfslogo is namelijk het eerste wat nieuwe klanten van uw bedrijf zullen zien en uiteindelijk ook onthouden. Het ontwerp van een bedrijfslogo moet tijdloos zijn. Het is namelijk de bedoeling dat deze een tijd mee gaat.
  2. Een bureau dat websites kan ontwerpen
    Tegenwoordig is het erg belangrijk om als organisatie een eigen website te hebben. Het is namelijk erg relevant dat u als organisatie online te vinden bent. Als u online gemakkelijk te vinden bent, zorgt dit ervoor dat u betrouwbaar en professioneel overkomt bij uw klanten. Een website moet informatie bevatten over uw organisatie en ook weergeven wat uw diensten precies zijn. Daarnaast kunt u er ook leuke zaken aan toevoegen zoals een bedrijfsfotoalbum en nieuwsberichten.
  3. Een bureau dat grafische designs maakt
    Natuurlijk heeft u voor uw organisatie een huisstijl nodig. Een bureau dat grafische designs maakt, denkt over meerdere zaken na. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk hoe u als organisatie over komt. De vormgeving die u gaat hanteren voor uw bedrijf moet namelijk ook passen bij uw doelgroep. Heeft u een bedrijf dat zich vooral richt op jongeren, dan is het ook van belang om de taal van de jongeren te spreken en dit te uiten met jeugdige en moderne beelden. Richt uw bedrijf zich meer op ouderen? Dan zal hier weer een gepaste toon voor gezocht moeten worden. Daarnaast is het ook van belang dat deze punten worden gecombineerd met uw eigen smaak en wensen. Een professional zal dit op de juiste manier weten te combineren.

Als u op zoek bent naar parkeerplaatsen rondom Zaventem, zult u erachter komen dat dit niet altijd even gemakkelijk te vinden is. Wij geven u graag tips voor het vinden van de juiste parkeerplaats rondom Zaventem.

Aantal dagen en periode
Voordat u op zoek gaat naar een parkeerplaats, is het van belang om alvast te weten wat u precies zoekt en voor welke periode. Bent u van plan om kort te parkeren, denk hierbij aan ongeveer 1 of 2 dagen, of is het de bedoeling dat uw auto voor langere tijd blijft staan, denk hierbij aan ongeveer 15 dagen of langer. Dit is van belang om te bekijken of de gewenste parkeerplaats ook vrij is op het moment dat u er gebruik van wilt maken. Voordat u op zoek gaat is het dus van belang dat u beschikt over deze informatie.

De juiste parkeerplaats
Als u op zoek gaat naar parkeerplaatsen, komt u erachter dat u erg veel keuze heeft. Er zijn veel aanbieders, en vaak ziet u door de bomen het bos niet meer. Omdat er veel aanbieders zijn, zullen de prijzen ook enorm verschillen. De aanbieders concurreren namelijk met elkaar op het gebied van de prijs en service. Om een goede keuze te kunnen maken, is het aan te raden om de aanbieders van parkeerplaatsen met elkaar te vergelijken.

Maak een vergelijking
Op diverse websites is het mogelijk om gemakkelijk een goede vergelijking te maken. Vaak geven zij aanbieders aan die betrouwbaar en professioneel zijn. Geef u gewenste reisperiode aan en bekijk de parkeerplaatsen die op dit moment beschikbaar zijn. Het enige wat u eigenlijk nog hoeft te doen, is het doornemen van de informatie en het maken van een keuze. Heeft u een geschikte parkeerplaats gevonden? Dan kun u gemakkelijk online reserveren.

Ik heb een vraagje, kun jij mij vertellen welke kostenposten allemaal op jouw energierekening staan? Waarschijnlijk weet je niet precies waar je allemaal voor betaalt om over stroom en gas te beschikken in jouw huis. De volgende kosten maken deel uit van jouw energielasten:

 

 

-Vastrecht kosten

-Energielevering kosten

-Netbeheerder kosten

-Energiebelasting

-BTW over energie

-Administratiekosten

-Elektriciteit (kosten per Kil Watt uur)

-Gas (kosten per kubieke meter)

 

 

De exacte hoogte van de hierboven genoemde kosten verschillen per energieleverancier. De een rekent hoge vastrecht kosten maar wel lagere tarieven voor de kosten per kilo watt uur elektriciteit dan de ander. Welke energieleverancier nou daadwerkelijk het goedkoopst is, is voor iedere persoonlijke situatie verschillend. Dus hoeveel je verbruikt en je totale kosten zijn per jaar hangt af van veel factoren. De grote vraag is natuurlijk of het voor jou voordelig is om over te stappen van energieleverancier. Blijf erbij, want we gaan jou exact uitleggen welke stappen je moet nemen om daar vandaag nog een antwoord op te hebben.

 

Overstappen van energieleverancier

Wist je dat een huishouden 4 personen gemiddeld zo’n 1750 tot 2000 euro per jaar uitgeeft aan energiekosten en een huishouden van 2 personen gemiddeld 1300 euro per jaar. Dat is veel geld en daar kun jij op besparen. Ga naar de energievegelijker, vul je gegevens in en voer je verbruikgegevens in of laat je verbruik schatten. Klik dan op vergelijken en jou werk zit erop! Het enige wat je hoeft te doen is de energieleverancier te kiezen die het goedkoopst is. De vergelijker houdt rekening met alle kosten en alle voordelen in de vorm van overstapkortingen. Die korting geven ze eenmalig als je overstapt, maar als je een contract afsluit voor 1 jaar, dan kun je volgend jaar natuurlijk weer overstappen en gebruik maken van de welkomst kortingen van alle andere energieleveranciers. Regelmatig overstappen loont dus! Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk en gebruik de online vergelijker want die geeft jou binnen een paar minuten inzicht in waar je het meeste geld kunt besparen.

Het is vaak lastig om een winterjas te vinden die bij je past én een beetje te betalen is. Dit artikel hoopt je te helpen met het navigeren tussen alle winterjassen en de goede keuze te maken. Er zijn namelijk merken die je keuze uiteindelijk veel duurder maken, want je betaald voor het merk natuurlijk.

Vóór de winter zoeken

Het is verstandig om voor de winter al te zoeken naar een passende winterjas, dan zijn ze vaak ook nog wat goedkoper dan in de winter. Bovendien zal er meer keuze zijn aangezien je niet de enige zal zijn die een winterjas nodig heeft. In dit geval liggen vrijwel alle opties nog open voor je en kan je kiezen voor een kwaliteits-winterjas die ook nog eens een redelijke prijs heeft. Het is natuurlijk alsnog een uitgave waar je wat geld voor opzij moet zetten, maar het hoeft geen honderden euro’s te kosten.

Online bestellen

Het is de laatste jaren harder en harder aan het groeien; online shoppen. Niemand hoeft het huis eigenlijk meer uit om kleding te kopen, en dit is met winterjassen precies hetzelfde. Het mooie aan online kijken naar een winterjas is dat er meestal meer opties zijn dan in de winkel, en het is daarbij ook mogelijk om online kortingsbonnen te gebruiken om het nog wat goedkoper te maken. Let er wel op dat je de winterjas pas kan passen als deze bezorgd is, en als je niet tevreden bent zal je het terug moeten sturen, om vervolgens het proces te herhalen.
Het is wel mogelijk om online te kijken voor een jas en naar de fysieke winkel te gaan om er voor te zorgen dat je meteen de goede jas kan vinden. Mocht je de jas dan alsnog niet goed vinden, dan hoef je deze niet helemaal terug te sturen.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om een winterjas te vinden die bij je past en wat jaartjes meegaat.

Een slimme maar vooral erg leuke manier is om jezelf iets nieuws te leren via een thuiscursus ook wel afstandsonderwijs genoemd. Naast het feit dat het leuk is om iets nieuws te leren zoals een andere taal, een hobby, of misschien wel een cursus Microsoft Word. Is het ook erg makkelijk. Want leren via het afstandsonderwijs doe je op je eigen tempo.

Afstandsonderwijs.

Vroeger was het afstandsonderwijs nog erg beperkt, maar daar is de laatste jaren ontzettend veel verandering in gekomen. Tegenwoordig kun je werkelijk elke cursus die je kunt bedenken via een thuisstudie met afstandsonderwijs volgen.

 

Naast korte cursussen kun je ook complete opleidingen volgen, van HBO, tot zelf het halen van je Masterdiploma en je Bachelor via een zelfstudie. Een thuiscursus is nog nooit zo leuk geweest!

Voordelen van afstandsonderwijs.

Enkele voordelen van Afstandsonderwijs zijn: Dat het veel goedkoper is dan een opleiding op locatie zoals in het avondonderwijs. Je kunt leren wanneer je wilt. En bent dus niet verplicht om op specifieke tijden te komen om een les te volgen.

 

Het is voor iedereen! Ongeacht je leeftijd, je afkomst, of je opleidingsniveau. Iets nieuws leren via afstandsonderwijs is echt voor iedereen. Of je nou een beroepscursus wilt volgen omdat je bijvoorbeeld de ICT in wilt. Misschien wil je wel je eigen zaak starten. Een nieuwe taal leren met een van de vele taalcursussen of een complete HBO / Master of BAchelor studie wilt volgen.

Eigen tempo en tijd.

Het mooie is dat je het in je eigen tempo kunt doen. Leren was nooit eerder zo leuk en makkelijk! Wanneer je bepaalde modules van een studie niet helemaal begrijpt of wat meer tijd nodig hebt. Dan is dit geen probleem. Je doet pas examen wanneer jij dat wilt.

 

Ben je sneller en een echte studiebol. Wil je je studie snel afronden, examen doen, en je diploma binnen hengelen om vervolgens nog een studie te volgen. Dan kan dat ook!

Overal leren, wanneer je wilt.

Nog meer voordelen zijn: Je kunt het naast je huidige studie of werk volgen. Je kunt onderweg, op vakantie of vanuit je favoriete stoel thuis of bankje in het park je opleiding volgen. Alle cursussen zijn naast een papieren versie ook volledig digitaal. En kun je via een laptop of tablet eenvoudig overal inloggen op je online account om zo bij het studiemateriaal te komen.

Goed op je CV.

Het staat extreem goed op je CV! Dit is erg handig wanneer je een promotie wilt maken binnen je huidige bedrijf. Of juist wanneer je gaat solliciteren. Dan kun je aantonen dat je over een grote dosis zelfdiscipline beschikt en niet vies bent van leren en hard werken.

 

Afstandsonderwijs zorgt ervoor dat mensen in België een stuk slimmer worden en we met z’n allen steeds meer weten. Leren is ook leuk! Welke studie via het afstandsonderwijs ga jij volgen?