5 tips voor een goede mondverzorging van een tandarts uit Schiedam

Je tanden zijn voor veel meer dingen belangrijk dan alleen voor het kauwen van je eten. Je tanden zijn je visitekaartje en bepalen voor een grootdeel de eerste indruk die je maakt op andere mensen. Iemand met een mooie verzorgde glimlach laat waarschijnlijk een veel betere indruk achter dan iemand met een vies onverzorgd gebit. Verzorg je gebit daarom altijd goed om er voor te zorgen dat je tanden netjes en schoon blijven. Maar hoe ga je dit doen? bekijk hier de tips van een tandarts uit Schiedam.

Tip 1. 2x poetsen
Poets iedere dag je tanden maximaal 2x. Het beste is dit om te doen wanneer je wakker wordt en vlak voordat je gaat slapen. Vaker je tanden poetsen op een dag mag uiteraard ook. Doe dit zorgvuldig met een tandenborstel het liefst een elektrische. Elektrische borstels komen bij meerdere plekken in het gebit dan een gewone borstel.

Tip 2. Fluoride

Niet elke tandpasta doet even goed zijn werk, zorg ervoor dat er fluoride in de tandpasta zit die jij gebruikt. fluoride is een stof die helpen om het glazuur te versterken, zodat je tanden minder kwetsbaar worden voor zuuraanvallen.

Tip 3. Flossen

Je tandenborstel kan niet op alle plekken komen tussen je tanden en kiezen met behulp van een flosdraadje of tandenstoker kan je wel bij deze plekken komen en kun je je tanden nog schoner houden.

Tip 4. Gebruik mondwater

Mondwater is antibacterieel en beschermt je mond tegen tandvleesontsteking en tandplak. Mondwater helpt ook goed tegen onaangename geurtjes in je mond en geeft je een frisse en schone adem.

Tip 5. Let op wat je eet

Het een van veel suikers en zuivelproducten vinden je tanden en kiezen niet fijn let daarom goed op dat je hier niet te veel van eet. Een gezond gebit begint namelijk ook bij een gezonde levensstijl. Wanneer jij dus gezonder gaat eten zullen je tanden ook gezonder worden.