Internet

Het internet heeft enerzijds veel positieve kanten, denk aan de mogelijkheid om onbeperkt producten met elkaar te vergelijken, de mogelijkheid om altijd met andere mensen te communiceren en zelfs de mogelijkheid om een toekomstige partner te vinden. Anderzijds zitten er ook gevaren aan het gebruik van internet, denk aan de vele vormen van internetoplichting, de kans dat u virussen op uw computer installeert, enzovoorts. Wij geven u graag een aantal goede tips, die u kunt gebruiken tijdens surfen op het internet.

internet_tips

Tips voor het gebruik van internet

Wanneer u internet gaat gebruiken op een computer, is het allereerst belangrijk dat u een goede virusscanner op uw computer geïnstalleerd heeft. Zeker wanneer u onbekende websites bezoekt of mailtjes binnenhaalt, kunnen er vervelende virussen op uw computer worden geplaatst zonder dat u hier weet van heeft. Met een virus hebben kwaadwillende mensen de mogelijkheid om uw computer op afstand te besturen of uit te lezen.

Een andere goede tip voor het sneller maken van uw internet is door gebruik te maken van een zogenaamde WiFi extender. Hiermee wordt het signaal van uw draadloze netwerk verder uitgebreid in uw woning, waardoor deze sneller zal worden als u bijvoorbeeld een laptop gebruikt zonder kabel. Zeker wanneer u grote bestanden moet downloaden, is een snelle internetverbinding gewenst. Een WiFi extender is te koop bij de meeste elektronicawinkels en kost vaak niet meer dan een paar tientjes. U kunt er ook voor kiezen om een extra router te nemen, wat vrijwel hetzelfde effect heeft. Nu maakt u echter een tweede draadloze netwerk aan in uw woning.