Telefoon

Bij de aankoop van een nieuwe telefoon zijn er verschillende goede tips om rekening mee te houden, zoals bijvoorbeeld een eventuele abonnementsvorm die u bij een toestel koopt. Over het algemeen is het tegenwoordig gebruikelijk om een telefoon met abonnement aan te schaffen of om naast een toestel een sim-only abonnement of herlaadkaart te nemen! Bij een sim-only abonnement koopt u het toestel los en betaalt u per maand een stuk minder dan bij de combinatie van een telefoon en abonnement. Ook is het bij de aanschaf van een telefoon goed om na te gaan welke functionaliteiten u daadwerkelijk gebruikt. Gebruikt u bijvoorbeeld vrijwel nooit sociale media of een applicatie als Whatsapp, dan is een smartphone niet noodzakelijk.

telefoon_tips

Grootte van abonnement bepalen

Wanneer u een nieuwe telefoon koopt is het belangrijk om eerst na te gaan hoeveel megabytes u verwacht te gebruiken, hoeveel u met uw telefoon zal bellen en hoeveel sms’jes u verstuurt. Het is een goede tip om bijvoorbeeld in plaats te bellen of te sms’en, gebruik te maken van een applicatie als Whatsapp of Facebook Messenger. Wanneer u dan een abonnement met mobiel internet heeft of de beschikking heeft over een draadloos netwerk, kunt u via deze applicaties bellen en berichten versturen naar uw contacten. Een groot aantal belminuten en sms’jes is dan niet meer noodzakelijk!

Ook is het een goede tip om veel gebruik te maken van een draadloos netwerk, bij u thuis en bijvoorbeeld bij uw werkgever. Door te internetten via een draadloos netwerk, zijn veel megabytes voortaan overbodig in uw abonnement.