Afvallen

Het is een droom van velen om binnen een korte tijd flink af te vallen, zeker onder vrouwen na en kort voor vakanties. Toch is snel afvallen niet altijd even makkelijk en bij sommige diƫten ook niet bepaald gezond, door het grote gewichtsverlies binnen een korte tijd. Ons lichaam heeft een behoorlijk aantal vitamines, mineralen en andere stoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Bij het afvallen kunt u last krijgen van vermoeidheidsverschijnselen, een slecht humeur en bijvoorbeeld een mindere mate van productiviteit tijdens uw werk. Om dit tegen te gaan en toch af te kunnen vallen, geven we u graag een aantal goede tips die u hierbij kunnen helpen!

afvallen tips

Goede tips voor afvallen

Een eerste goede tip om af te vallen is dat de basis van afvallen begint bij een gezonde levensstijl met voldoende beweging. Met alleen minder (vet) eten zult u niet snel op uw streefgewicht komen, tenzij u te weinig eet vanzelfsprekend. Beter is het om eens per dag een half uur te gaan wandelen, te joggen of bijvoorbeeld op uw fiets naar uw werk te gaan. Fietsen is zeker in de zomer erg lekker en daarbij hartstikke gezond! Doordat u de fiets naar uw werk neemt, mits uw werk redelijk dichtbij gelegen is, hoeft u verder geen tijd vrij te maken voor het sporten. En wilt u meer energie krijgen? Dan raden wij u een pre-workout aan. Hiermee vergroot u uw uithoudingsvermogen en dat zal voor betere sportprestaties leiden.

Voldoende beweging is niet de enige goede tip die we u kunnen geven, ook een gezond eetpatroon is essentieel. Vermijd calorierijke tussendoortjes en neem liever een extra banaan of appel, als u echt trek heeft!