Geld sparen

Geld sparen is niet altijd even makkelijk, zeker omdat er op de vaste lasten vaak weinig te besparen valt. De energiekosten zullen immers niet ineens naar beneden gaan, evenals de prijs voor het watergebruik. Gelukkig zijn er nog een aantal andere posten waarmee het mogelijk is om op een slimme manier geld te sparen. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan een huishoudboekje in excel. Heeft u bijvoorbeeld twee auto’s momenteel? Overweeg het eens om een auto te verkopen en samen een auto te delen. Ook kunt u uw zolder eens afspeuren om spullen te zoeken die u niet langer nodig heeft, deze kunnen u een leuk extra zakcentje opleveren! Zeker op online marktplaatsen is vaak veel interesse in bijvoorbeeld oude boeken of cd’s. Wij geven u graag nog een aantal handige tips om geld te sparen.

geld_sparen_tips

Geld sparen met goede bespaartips

Naast het verkopen van oude voorwerpen, zoals kinderboeken van de zolder of bijvoorbeeld kleding, kunt u ook bij het kopen van voorwerpen rekening houden met uw uitgaven. Koop kleding bijvoorbeeld in de sale en vergelijk prijzen van elektronische apparaten vooraf op internet. Soms zijn dezelfde producten elders voor een stuk lagere prijs aan te schaffen bij een minder bekende winkel, dit kan u veel geld besparen.

Vaak is het bij elektronica mogelijk om een showmodel aan te schaffen, die afgeprijsd is ten opzichte van de producten uit het magazijn. Een showmodel is weliswaar aangeraakt door potentiële klanten, maar vanzelfsprekend nog niet gebruikt. Zo kunt u veel geld besparen! Naast deze goede tips om geld te sparen zijn er vanzelfsprekend nog tal van andere manieren.