Handige tips voor het kiezen van de juiste blokhut

Wil je ook tijdens een stevige wind of een zomers buitje van je tuin kunnen genieten, zonder direct naar binnen te moeten? Wellicht is een blokhut dan echt iets voor jou! Blokhutten worden in verschillende varianten aangeboden, waardoor je altijd een blokhut vindt die aansluit bij je persoonlijke smaak. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende houtsoorten die worden gebruikt, waardoor de kleur van de blokhut kan verschillen van andere blokhutten. Bovenal sluit de houtkleur goed aan bij de natuurlijke uitstraling van een tuin. Dit maakt dat een blokhut vaak wegvalt bij bomen, struiken of een schutting in de tuin. Wanneer de blokhut te nadrukkelijk in de inrichting van je tuin aanwezig zou zijn, zou dit je tuin een chaotische uitstraling geven.

 

Verschillende formaten blokhutten

Zoals reeds beschreven is het belangrijk dat de blokhut zowel qua model, als qua formaat niet te nadrukkelijk in je tuin aanwezig is. Blokhutten worden in verschillende formaten en modellen aangeboden. Zo kun je voor een losse blokhut kiezen, maar ook voor een blokhut met een overkapping. Het fijne aan een blokhut met een overkapping is dat je gewoon buiten kunt blijven zitten tijdens een buitje. De zijkanten van deze overkapping kunnen worden afgesloten, zodat je ook van de wind geen last hebt. In de herfst en winter kun je binnen de blokhut gaan zitten.

 

Tip: maak gebruik van een verrijdbare kachel om het ook tijdens de herfst en winter lekker warm te hebben in de blokhut.

 

Online een blokhut kopen

Voor de aanschaf van een nieuwe blokhut kun je in verschillende webwinkels terecht. Deze webwinkels bieden blokhutten in verschillende soorten en binnen tal van prijsklassen aan. Zo vind je gegarandeerd een blokhut die past bij je budget. Een blokhut kopen is extra voordelig in de herfst- en wintermaanden. Vaak worden de blokhutten in die periode met hoge kortingen verkocht.